We gaan de Beethovenlaan, vanaf de rotonde Chopinlaan tot Noordeinde, een moderne uitstraling geven.

Daarom knappen we de Beethovenlaan vanaf 1 maart 2023.

We gaan:

  • de rijbaan opnieuw asfalteren;
  • het fietspad aan de noordzijde breder maken zodat fietsers in 2 richtingen kunnen fietsen.
  • het fietspad aan de zuidzijde laten vervallen;
  • de weg ca. 1,60 meter naar het zuiden verplaatsen op het deel tussen Peuleyen en het zebrapad bij de bloemist om ruimte te maken voor het fietspad aan de noordzijde;
  • de trottoirs, fietspaden en parkeervakken opnieuw straten;
  • de openbare verlichting vervangen;
  • de kolken en afvoerleidingen vernieuwen;
  • het groen vervangen of aanvullen.

Heeft u vragen?

U kunt mailen met Peter Hermanns via p.hermanns@waddinxveen.nl

Op deze overzichtskaart hieronder staat de Beethovenlaan, vanaf de rotonde Chopinlaan tot Noordeinde.

dit is de Beethovenlaan, vanaf de rotonde Chopinlaan tot Noordeinde. De route van de werkzaamheden begint bij de rotonde die aansluit op de Chopinlaan. Daarna langs de weg die aansluit op de Groensvoorde. Hier liggen winkels en de ontmoetingskerk. De weg maakt een knik naar de weg die aansluit op de Peuleyen. Daarna langs een benzinepomp. De route op de overzichtskaart eindigt bij de Dorpstraat en het Noordeinde.

Op deze overzichtskaart staat de Beethovenlaan, vanaf de rotonde Chopinlaan tot Noordeinde. De route van de werkzaamheden begint bij de rotonde die aansluit op de Chopinlaan. Daarna langs de Groensvoorde. De weg maakt een knik naar de Peuleyen. Daarna langs een benzinepomp. De route op de overzichtskaart eindigt bij de Dorpstraat en het Noordeinde.

Tekening Beethovenlaan starten bij Noordeinde

De Beethovenlaan beging aan de zijkant bij het Noordeinde. De hele Beethovenlaan krijgt een nieuwe laag asfalt op de weg. Langs de hele Beethovenlaan komt een fietspad waar fietsers in twee richtingen kunnen fietsen. Dit fietspad maken we met rode tegels. Vanaf het Noordeinde tot de Peuleyen ligt naast het fietspad gras en bomen. Dit blijft zo. Het fietspad aan de andere kant van de Beethovenlaan halen we weg. Hier komt een stoep met grijze tegels.

De aansluiting van de Peuleyen op de Beethovenlaan leggen we aan als uitrit. Het fietspad loopt in een bocht over het hogere stuk. Naast het fietspad, op het hogere stuk, komen grijze stenen. Op de rijweg van de Peuleyen komen paarse stenen.

Op de Beethovenlaan bij de Peuleyen komt een soort eiland in het midden van de weg waar voetgangers veilig oversteken. Vlakbij de Peuleyen kappen we 1 boom. Deze staat te dicht langs het fietspad. We planten 1 nieuwe boom  terug, verder van het fietspad.

Na de Peuleyen gaat de weg verder naar de Mozartlaan. De aansluiting van de Mozartlaan op de Beethovenlaan leggen we aan als uitrit met een hoger gedeelte. Vanaf de Mozartlaan komen aan beide kanten van de weg parkeervakken in zwarte stenen. Aan 1 kant van de weg ligt het fietspad naast de parkeervakken. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad komt een stoep met grijze tegels. Naast de stoep liggen de voortuinen van woningen.

Aan de andere kant van de rijweg komt naast de parkeervakken een stoep met grijze tegels. Naast deze stoep liggen de voortuinen van woningen. Na de Mozartlaan stopt de tekening.

Tekening Beethovenlaan midden bij de Mozartlaan

De tekening begint aan de zijkant bij de Mozartlaan. Vanaf de Mozartlaan komen aan beide kanten van de weg parkeervakken met zwarte stenen. Aan 1 kant van de weg ligt het fietspad naast de parkeervakken. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad komt een stoep met grijze tegels. Naast de stoep liggen de voortuinen van woningen.

Aan de andere kant van de weg komt naast de parkeervakken een stoep met grijze tegels. Naast deze stoep liggen de voortuinen van woningen. Tussen de parkeervakken planten we bomen. Dit gaat zo door tot het zebrapad. Het zebrapad leggen we hoger aan met een soort eilanden in het midden van de weg. Aan 1 kant van het zebrapad ligt het fietspad naast de weg. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad ligt een stoep en groen met planten en bomen.

Aan de andere kant van de weg komt een stoep met grijze tegels. Na het zebrapad gaat de weg zo door tot het fietspad een knik maakt naar de aansluiting met Groensvoorde. Na deze knik in het fietspad stopt de tekening.

Tekening Beethovenlaan bij het zebrapad

De tekening begint aan de zijkant bij het zebrapad. Het zebrapad leggen we aan met een verhoging en met eilanden in het midden van de weg. Aan 1 kant van het zebrapad ligt het fietspad naast de weg. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad ligt een stoep en groen met planten en bomen. Aan de andere kant van de weg komt een stoep met grijze tegels.

Na het zebrapad gaat de weg zo door tot het fietspad een knik maakt naar de aansluiting met Groensvoorde. De aansluiting van de Groensvoorde op de Beethovenlaan leggen we hoger aan als uitrit. Het fietspad loopt door over het hogere deel. Na het hogere deel sluit het fietspad aan op het bestaande fietspad naar de rotonde. Naast het fietspad op het hogere deel komt een voetpad met grijze stenen. Na het hogere deel sluit de stoep aan op de bestaande stoep naar de rotonde. Op de weg van de Groensvoorde komen paarse stenen te liggen. Aan beide kanten van de aansluiting op Groensvoorde komen planten. 

Aan de andere kant van de weg komen parkeervakken met zwarte stenen. Naast deze parkeervakken komt een stoepmet grijze tegels. Naast deze stoep liggen de voortuinen van woningen. In deze stoep leggen we vakken met planten en bomen. Dit gaat zo door tot de rotonde, bij de rotonde stopt de tekening.