Openingstijden Afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg 250

Maandag, woensdag, vrijdag
13.30 - 16.30 uur
Zaterdag
09.00 - 16.00 uur

Op donderdag en zondag is het afvalbrengstation gesloten. Op feestdagen is het afvalbrengstation gesloten.

LET OP: Er wordt gecontroleerd of u in Waddinxveen woont. Als uw identiteitsbewijs niet door de gemeente Waddinxveen is uitgegeven, moet u een document laten zien waar uw naam en adres op staat.

Vaak wordt ons gevraagd: kan het afvalbrengstation ook ’s ochtends open? Helaas kan dat niet, omdat de medewerkers van het afvalbrengstation ’s ochtends afval inzamelen in het dorp. Ook moet ’s ochtends het ingezamelde afval van de vorige dag worden opgehaald. De nieuwe openingstijden zijn dus het maximaal haalbare.

Voor enkele soorten afval (o.a. schoon puin, autobanden, gasflessen) moet u betalen.

Neem bij het brengen van uw afval de landelijke richtlijnen in acht:

  • Blijf thuis als u last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Was uw handen regelmatig

 

Hoe werkt het

Afval dat u naar het afvalbrengstation brengt wordt daar in meer dan 20 verschillende containers gescheiden ingezameld. Hierdoor wordt veel van dit afval hergebruikt om nieuwe producten te maken of om energie op te wekken.

Zo worden van oude gipsplaten weer nieuwe gipsplaten gemaakt en kan schoon hout worden gebruikt om spaanplaten van te maken of om energie op te wekken door verbranding. Van puin worden weer nieuwe bouwmaterialen gemaakt, zoals cement. Oud plastic wordt gebruikt om een nieuw plastic product van te maken, zoals bijvoorbeeld een pvc-pijp. Eigenlijk zijn is er maar weinig afval waar geen energie uit wordt gewonnen of waarvan geen nieuwe producten worden gemaakt.

Chemisch afval en asbest worden verantwoord vernietigd zodat mens en milieu er geen schade aan ondervinden.

Daarom moet u uw afval gescheiden aanbieden. Voor sommig soorten afval moet u betalen. Kijk voor regels en tarieven op de digitale afvalkalender van Cyclus.

Herbruikbare goederen zoals meubels, textiel en andere gebruiksvoorwerpen kunt u ook laten ophalen door of brengen naar een Kringloopwinkel in de regio.

Wat kost het

De kosten vindt u op de digitale afvalkalender van Cyclus.

Grofvuil

Neem voor het ophalen van grofvuil contact op met de klantenservice van Cyclus via tel. 0182 547500 (op werkdagen van 7.30-17.00 uur).

Zie ook de digitale afvalkalender van Cyclus