HartslagNu

Bij een hartstilstand is meteen starten met reanimeren en het inzetten van een AED (Automatische Externe Defibrillator) van levensbelang. Burgerhulpverlening is daarbij enorm belangrijk.

HartslagNu biedt een landelijk platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Kijk voor meer informatie op HartslagNu.nl. Hier kunt u zich aanmelden wanneer u hulp wilt bieden bij een (mogelijke) reanimatie. Ook kunt u uw AED registreren zodat deze vindbaar is als dat nodig is.

Subsidie AED‑beschermingskast

Omdat tijd bij een hartstilstand allesbepalend is, is het belangrijk dat er altijd een AED in de buurt beschikbaar is. Daarom heeft de gemeente een subsidieregeling voor een AED‑buitenkast. Deze kast beschermt de AED tegen vandalisme en weersinvloeden. De AED kan daardoor veilig buiten worden geplaatst en is 24/7 beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent eigenaar van de AED (of u heeft toestemming van de eigenaar);
  • De AED werkt goed en u onderhoudt de AED;
  • DE AED is 24/7 beschikbaar en staat geregistreerd op de website van HartslagNu;
  • De AED-beschermingskast hangt buiten;
  • U bent eigenaar van het huis of bedrijf waar de AED-beschermingskast aan is bevestigd (of u heeft toestemming van de eigenaar).

De gemeente vergoedt 50% van de gemaakte kosten, met een maximum van € 400,00 inclusief BTW per aangeschafte AED-beschermingskast. Bekijk voor meer informatie de Beleidsregel subsidie stimulering beschikbaarheid AED 2017.

Direct regelen

Digitaal Aanvraagformulier subsidie AED

Houdt uw DigiD bij de hand.

logo DigiD


Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie?
Chat met ons of kijk op Facebook of Twitter.

U kunt uw vraag ook stellen via ons contactformulier.

Monica

Monica 
afdeling Publieksplein