Week van de pleegzorg in Waddinxveen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 november 2023, 16:02

Van 1 tot en met 8 november is de Week van de Pleegzorg. Er zijn dan allerlei activiteiten voor pleegouders en voor mensen die meer willen weten over het pleegouderschap. Ook vragen we alle volwassen Nederlanders om na te denken over het pleegouderschap, want nieuwe pleegouders zijn hard nodig. In Waddinxveen steunen we deze actieweek. En geven we extra aandacht aan alle pleegouders in Waddinxveen.

Als wethouder Jeugd vind het ik het enorm belangrijk dat alle kinderen opgroeien in een veilige omgeving. Elk kind verdient een liefdevol thuis en een kans om te groeien en bloeien. Tijdens de Week van de Pleegzorg wil ik mijn waardering uitspreken aan de gezinnen die hun deur en hart hebben opengesteld voor kinderen die een stabiele omgeving nodig hebben. Ook hoop ik dat deze week ervoor zorgt dat meer mensen het pleegouderschap gaan overwegen.

Wethouder Femke Vleij

Waddinxveense pleegouders zeer gewaardeerd

Waddinxveen heeft 43 pleeggezinnen. De pleegouders zijn allemaal uitgenodigd voor een avond waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar ze extra in het zonnetje worden gezet. Dit doen wij om ze te bedanken voor hun passie, inzet en geduld.

Sterk behoefte aan meer pleegouders

In 2022 verbleven er in Nederland 21.705 kinderen in pleegzorg. Ieder jaar zijn er in Nederland ongeveer 3.500 nieuwe pleegouders nodig om alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden. In de Week van de Pleegzorg vraagt Pleegzorg Nederland extra aandacht voor meer pleegouders. Meer informatie over pleegzorg staat op www.pleegzorg.nl. Met onder andere een test om te kijken welke vorm van pleegouderschap bij iemand past. En de data van verschillende informatiebijeenkomsten door heel Nederland voor personen die het pleegouderschap overwegen en hier meer over willen weten.