Gemeente Waddinxveen doneert 1 euro per inwoner aan Giro 555 vanwege aardbeving Turkije en Syrië

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 februari 2023, 09:37

Dat komt neer op een bedrag van € 32.725,00. Deze bijdrage is voor de eerste nood, zoals drinkwater, medische hulpmiddelen en tenten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Waddinxveen steunen dit voorstel van het college van harte.

Burgemeester Nieuwenhuis:

De beelden die we zien van het leed in Turkije en Syrië zijn ingrijpend. We leven mee met iedereen die op welke manier dan ook getroffen is door deze natuurramp of erbij betrokken is. We wensen hen veel sterkte toe in deze verdrietige en onzekere tijd. Ook vanuit onze regio zijn er hulpverleners aan het werk om te doen wat ze kunnen. Ik heb daarvoor diep respect. Juist op de moeilijkste momenten is het zo belangrijk dat we om elkaar heen staan en helpen waar we kunnen. Met deze donatie willen we dat nog eens extra onderstrepen.

De komende dagen spreekt burgemeester Nieuwenhuis persoonlijk met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Waddinxveen. Ook bezoekt hij de crisisnoodopvang in de tennishal om in gesprek te gaan met vluchtelingen met een Turkse of Syrische achtergrond.

Giro 555 en Giro 7244

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben Giro 555 geopend voor hulp aan de getroffenen in het aardbevingsgebied. Het Nederlands Rode Kruis heeft Giro 7244 geopend voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.