Stichting Leergeld en de gemeente Waddinxveen geven dit najaar weer de Kindpas uit. De pas is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar in gezinnen met een laag inkomen. Op de pas staat een bedrag dat bij verschillende winkels besteed kan worden. Van 1 september tot en met 1 oktober 2022 kunnen ouders de pas voor hun kinderen aanvragen via www.leergeldwaddinxveen.nl(externe link). De pas kan gebruikt worden tot en met 31 december 2022.

De gemeente en Stichting Leergeld vinden het belangrijk dat alle kinderen voluit kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten. Want nu meedoen is straks meetellen. Op de pas staat een geldbedrag dat afhangt van de leeftijd van het kind. Daarmee kunnen bijvoorbeeld kleding, sportspullen, schoenen of een cadeautje voor de feestdagen gekocht worden. Ook een bezoek aan het zwembad is mogelijk. Al een paar jaar wordt de Kindpas met succes uitgegeven.

Ouders kunnen de Kindpas aanvragen bij Stichting Leergeld

Huishoudens met een inkomen tot €1943,93 per maand (gehuwden of samenwonenden) of €1360,75 (alleenstaanden) kunnen de Kindpas voor hun kind(eren) aanvragen via www.leergeldwaddinxveen.nl(externe link). Zij krijgen een brief waar alle informatie in staat. Ouders die geen brief hebben gekregen maar wel aan de inkomensgrens voldoen, kunnen de Kindpas ook aanvragen. Ook werkende ouders en zelfstandigen met een laag of onregelmatig inkomen onder de inkomensgrens mogen de Kindpas aanvragen. Net als huishoudens in de schuldsanering.