In de eerste helft van 2019 verandert de verkeerssituatie bij rotondes binnen de bebouwde kom in Waddinxveen. Fietsers krijgen op de rotondes voorrang. Dit geldt voor alle rotondes, waardoor er duidelijkheid komt voor alle verkeersdeelnemers.

Wat gaat er gebeuren?

Fietsers (en voetgangers) krijgen voorrang wanneer zij op de rotonde zijn binnen de bebouwde kom en bij het op- en afrijden van de rotonde.

Automobilisten moeten fietsers en voetgangers voorrang geven. Acht rotondes binnen de bebouwde kom van Waddinxveen worden aangepast aan de nieuwe voorrangsregels. Vier rotondes “verbouwen” we (zie rode cirkels) en bij de overige vier rotondes wordt alleen de belijning aangepast en rood asfalt toegevoegd (zie groene cirkels).

De rotonde op de Kanaaldijk met de aansluiting naar de Kouwe Hoek en de Zuidelijke Rondweg ligt buiten de bebouwde kom. Hier wijzigen de voorrangsregels niet.

Om welke rotondes gaat het?

  1. Kerkweg-Oost – Juliana van Stolberglaan – Kanaalstraat
  2. Chopinlaan – Willem de Zwijgerlaan – Beethovenlaan
  3. Chopinlaan – Kerkweg-West – Esdoornlaan
  4. Esdoornlaan – Sniepweg –Dreef
  5. Oude Dreef – Dreef – Beijerinkcklaan
  6. Verlengde Dreef – Polderlaan
  7. Beijerincklaan – Zuidplaslaan – Parklaan
  8. Beijerincklaan – Zuidelijke Rondweg -Sterrenlaan

Openbaar Vervoer

Busmaatschappij Arriva is geïnformeerd over de werkzaamheden zodat zij als dat nodig is de busroute kan aanpassen. Informatie over de omleidingen kunt u vinden via: https://www.arriva.nl/zuidholland/reisinformatie-3/omleidingen-stremmingen.htm?regioid=102230

Contact

De werkzaamheden zullen gedaan worden door Gebr. Van Kessel. De contactpersoon is de omgevingsmanager van Gebr. Van Kessel, Marieke Maas. U kunt haar bereiken via waddinxveen@kessel.nl of tel. nr. 06-25751209.