Op donderdag 21 januari 2021 vindt van 19:30 tot 20:45 uur een online informatieavond plaats. De informatieavond gaat over de verkenningsbuurten ‘Zuidplas 80’ en ‘Groenswaard-Vondelwijk-Peter Zuidlaan en Horstenbuurt’. Deze avond is vooral bedoeld voor de bewoners van deze buurten. Dit zijn de (rood)gekleurde buurten op onderstaande kaart. Geïnteresseerden uit andere buurten zijn ook welkom.

 

Aanmelden

U kunt zich uiterlijk op 21 januari tot 16.00 uur opgeven.

Aanmelden voor informatiebijeenkomst

Op de abeelding is een kaart van Waddinxveen afgebeeld. In het rood is aangegeven in welke buurten in Waddinxveen verder onderzoek wordt gedaan. Dit noemen we verkenningsbuurten. De rood gemarkeerde buurten zijn delen van Zuidplas 80. Ook zijn het delen van Groenswaard, Vondelwijk, Peter Zuidlaan en de Horstenbuurt. De kaart is gemaakt door de Warmte Transitie

 

Wat is een ‘verkenningsbuurt’?

In de Transitievisie Warmte (TVW) maken we plannen om elke buurt in Waddinxveen aardgasvrij te maken in 2050. Dit doen we niet in één keer, maar stap voor stap. We kijken waar we in Waddinxveen het beste kunnen beginnen. En wat een goed moment is voor een buurt om te stoppen met aardgas. Voordat we een buurt kiezen om te starten, gaan we eerst meer buurten onderzoeken. Dit noemen we ‘verkenningsbuurten’. Een verkenningsbuurt helpt ons dus bij het kiezen van een buurt. Dat gebeurt als de Transitievisie Warmte volgend jaar klaar is. Pas daarna besluiten we in welke buurt we echt starten.

Programma van de informatieavond

Tijdens deze avond geven wij informatie over de Transitievisie Warmte (TVW) in Waddinxveen. Ook vertellen wij u meer over het begrip ‘verkenningsbuurt’:

  • Wat is een verkenningsbuurt?
  • Waarom hebben we uw buurt als verkenningsbuurt gekozen?
  • Wat gaan we onderzoeken in uw buurt?
  • Wat is het verschil tussen een verkenningsbuurt en een startbuurt?

Digitale bijeenkomst

De informatieavond vindt online plaats via het programma ‘Zoom’. Heeft u zich aangemeld dan ontvangt u hiervan een bevestiging. In de week van de informatieavond ontvangt u de uitleg over het programma Zoom en de link waarmee u de informatieavond bijwoont.

Heeft u vragen over de bijeenkomst of uw aanmelding? Stel deze dan via duurzaamheid@waddinxveen.nl of telefonisch via 14 0182.