Op 23 november reikten de wethouders Femke Vleij en Brigitte Leferink 5 jeugdonderscheidingen uit. Carlijn Hoogeveen, Djemaya Pooran, Indy van Velzen, Saskia van Gennip en de hiphoppers van Little Bounce kregen de onderscheiding voor hun (sport)prestaties en inzet. De wethouders stonden stil bij de behaalde prestaties van iedereen. En dorpsdichter Leonie Visser droeg haar gedicht 'Je hebt talent!' voor. Dit gebeurde in het gezelschap van enkele familieleden van de jongeren in het gemeentehuis. De jeugdonderscheiding is bedoeld om jongeren in de schijnwerpers te zetten. Het is het 5e jaar dat de jeugdonderscheiding werd uitgereikt. 

Carlijn Hoogeveen (20 jaar) zet zich in voor de jonge medemens in Waddinxveen en daarbuiten

Dat doet ze door over haar eigen traumatische ervaringen in de jeugdzorg in verhaal, zang en dans te vertellen. Carlijn heeft veel ambities en wil jongeren helpen die in eenzelfde situatie zitten.

Djemaya Pooran (13 jaar) is turnster en zet zich belangeloos in voor haar sportclub 

Ze turnt in de 3e/4e divisie en scoort regelmatig een podiumplek. Daarnaast zet zij zich in voor TOOS Waddinxveen, samen met haar moeder.

Indy van Velzen (15 jaar) behaalde 2 medailles bij het NK baanwielrennen

Zij werd 2e op het onderdeel omnium Nieuwelingen meisjes en 2e op omnium Sprint.

Saskia van Gennip (13 jaar) behaalde een medaille bij luchtacrobatiekwedstrijden

Zij werd 3e bij de nationale aerialwedstijd luchtacrobatiek, waar ze een prima act heeft neergezet.

De hiphoppers van Little Bounce behaalden de 2e plaats bij het NK hiphop  

Deze groep bestaat uit: Anouk van Paassen, Eva Teunisse, Fenna Gerritse, Isabeau van Noppen, Kayleigh Shivcharran, Luc Blijleven, Maud van Kouwen en Maud van der Wildt. 

De jeugdonderscheiding is bedoeld om jongeren in de schijnwerpers te zetten

De onderscheiding is er voor jeugdige talenten tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur of wetenschap. Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking. Het hele jaar kunnen jongeren aangemeld worden via www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding

De onderscheiden jongeren, samen met de wethouders Brigitte Leferink en Femke Vleij.