We hebben wat te vieren in Waddinxveen: we zijn de grens van 30.000 inwoners gepasseerd! Als snelst groeiende gemeente in het Groene Hart vierden we dat op dinsdag 13 oktober. Burgemeester Nieuwenhuis plantte samen met Gaby Kraaijeveld, de 30.000ste inwoner van Waddinxveen, ter herinnering een appelboom ter hoogte van Parklaan 44 in Triangel. Deze boom staat symbool voor groei, bloei, gezondheid en duurzaamheid.

Viert u online met ons mee?

Scholieren in Waddinxveen, buurgemeenten en Gedeputeerde Staten van Provincie Zuid-Holland ontvingen op deze dag ook appels. Zo is het niet alleen ons feest, maar het feest van de hele regio. Ook vragen we iedereen om onder de hashtag #waddinxveen30000 op sociale media een foto mét appel te plaatsen en zo met ons mee te vieren. Aan het einde van de maand plaatsen we de leukste reacties in de huis-aan-huis-krant van Waddinxveen.

Die groei kwam er niet zomaar. Achter deze groei zit een strategische visie

Tot het jaar 2000 groeide ons dorp tot 27.000 inwoners. Daarna trad er een daling in. Voor de colleges die daarna volgden een reden om de hersenen te laten kraken en de mouwen op te stropen. Met resultaat. Waddinxveen is de grens van 30.000 inwoners gepasseerd. En dat past bij het doel en de visie van onze gemeente. We willen groot genoeg zijn om zelfstandig te blijven. En tegelijk klein genoeg om een dorp te blijven.

Liva van Steensel (kinderburgemeester), familie Kraaijeveld (Gaby, Raven, Neyla en Záya) en burgemeester Nieuwenhuis planten een appelboom als herinnering aan de 30.000ste inwoner van Waddinxveen.